Aktuelle tilbud

Få udskiftet din defekte HPFI eller HFI

Få installeret en ny HPFI-afbryder i din gruppetavle for kun kr. 1.195,00 inklusive moms.

Fra 1. juni 2008 har det været lovpligtigt for alle private husstande at have en funktionsdygtig HFI, – eller HPFI-afbryder. 1. juni 2010 blev det også lovpligtigt for alle andre såsom virksomheder, offentlige institutioner etc..

Fra 1. juni 2019 er der krav om at nye installationer skal opdeles på mindst to HPFI-afbrydere. Dog er det tilladt at udvide en eksisterende installation med op til to udtag uden at kravet træder i kraft.

Hvad er en HPFI-afbryder?

En HPFI-afbryder eller RCD som den hedder efter den europæiske standard, er et komponent som installeres i gruppetavlen. En HPFI-afbryder har den vigtigste opgave i en elinstallation, da den beskytter mennesker og dyr mod livsfarlige stød. Opstår der en overgang til jord i din elinstallation, vil denne kunne måle dette og automatisk afbryde for strømmen indtil fejlen er udbedret.  

HPFI eller HFI?

HFI-afbryderen blev installeret rundt omkring i boliger i perioden 1975 – 1994. Siden 1994 har det ikke været tilladt at installere HFI-afbrydere. Istedet skulle der installeres HPFI-afbrydere i takt med at computere og anden elektronik blev mere almindeligt.

Computere, fladskærme og anden elektronik kan sende pulserende jævnstrøm ud i din elinstallation. I modsætning til en HPFI-afbryder som beskytter mod pulserende jævnstrømme, så beskytter en HFI-afbryder ikke mod disse fejlstrømme, hvilket kan give nogle farlige situationer. Det kan derfor være en rigtig god idé at få udskiftet HFI-afbryderen til en HPFI-afbryder for at være sikret bedst muligt. 

En HPFI-afbryder er desuden også mindre overfølsom over for torden. HFI-afbrydere har en tendens til at koble ud i tordenvejr, men det gør HPFI-afbryderen ikke så let.

Tilbuddet er gældende i en radius af 25 km fra vores adresse i 4690 Haslev. Tilbuddet er gældende for både private og erhverv. Det er en forudsætning, at der er installeret en 4P 40A HFI, – eller HPFI-afbryder i forvejen og at den sidder let tilgængeligt. Hvis dette ikke er tilfældet eller hvis du slet ikke har nogen HFI, – eller HPFI-afbryder installeret, så kontakt os for et tilbud.

+45 27 48 97 96

Få et tilbud